30. juni – 9. juli 2023

Irish Mythen(IE/CAN)

Mandag 4. juli kl 20:00

Tønder Festival Friendly Takeover

Oprindeligt kommer Irish Mythen fra Irland, men i mange år har Canada været hendes base. Datoen for den første gang, Irish Mythen satte benene på canadisk jord, er tatoveret på hendes arm og viser kærligheden til det nye hjemland. 

Irish Mythens stemme bevæger sig fra silkeblød til rusten og rå i kanten og bakkes op af hendes rustikke og rytmiske guitarspil. Det er blevet til flere priser og nomineringer for både liveoptræden og pladeudgivelser. Det selvbetitlede album ’Irish Mythen’, (2014) blev udnævnt som årets roots-album af East Canadian Music Association (ECMA). En anmelder har beskrevet Irish Mythen således: ’She is a force of nature and a gift from The Almighty’….

Irish Mythen(IE/CAN/)
‘She is a force of nature and a gift from The Almighty’ – these words from a critic are a very fitting description of the phenomenon, the storyteller and musical advocate for the disenfranchised. You can listen to her songs and be blown away by her impeccable sense of humour or the poetic intimacy of her voice. But what really sums up this beautiful soul is a constant focus on relations and the stories from the lived lives. She inspires everyone to take a look at the world and actually give a shit about it. Give it up for a real troubadour – We love you Irish…