30. juni – 9. juli 2023

Thorbjørn Risager & The Black Tornado

Lørdag 9. juli kl. 17:30

The Hardest working blues band? Med mere end 1.200 koncerter i 21 forskellige lande igennem de sidste 20 år, har det hårdt swingende ensemble etableret sig som et af de flittigste navne på den danske og europæiske livescene.  De trækker en stribe priser og flotte anmeldelser i deres kølvand.  

Nogle orkestre brager igennem og fader ud. Andre giver op, hvis gennembruddet ikke straks viser sig. Og så er der dem, for hvem det gælder liv og død at spille og stædigt vinder udbredelse ved at holde standarderne høje år efter år. 

Thorbjørn Risager & The Black Tornado hører til den sidste gruppe. Stille og roligt – både i Danmark og i udlandet, vokser kendskabet til de eksplosive bluesrock koncerter, hvor guitar, bas, trommer, orgel og blæsere omkranser Risagers kraftfulde vokal – anmeldere har draget paralleller til både Ray Charles og Joe Cocker. Vi glæder os til endnu engang at præsentere dette groovy, storsvingende kollektiv på Balders Plads.

Through more than 1,200 concerts in 21 different countries during the last 20 years, the hard swinging and critically acclaimed ensemble has made people smile and dance. For that is what the blues is capable of: grooving away life’s problems. 

Their open-minded and innovative approach to the blues adds elements to the songs from genres like funk, gospel, soul and rock ‘n’ roll. 

Some orchestras break through and fade out. Others give up if the breakthrough doesn’t immediately show up. And then there are those for whom it is a matter of life and death to play music, steadily gaining popularity by keeping the standards high year after year. Thorbjørn Risager & The Black Tornado belong to the latter category. Quietly, both in Denmark and abroad, there is a growing awareness of their explosive bluesrock concerts, in which guitar, bass, drums, organ and horns surround Risager’s powerful vocals – reviewers have drawn parallels to both Ray Charles and Joe Cocker.