30. juni – 9. juli 2023

Sona Jobarteh (UK/GAM)

Fredag 1. juli kl. 17:30

Gambianske multiinstrumentalist, kora virtuos og Singer / Songwriter Sona Jobarteh er et relativt ubeskrevet blad I Danmark. Hun tournerer i hele verden og de musiklaske samarbejder inkluderer bl.a. samarbejde med Jools Holland, Cassandra Wilson, BBC Symphony og Youssou N’Dour. Vi har valgt at præsentere hende fordi hun har en varme og et musikalsk nærvær, der skaber minder for livet.

Vi hedder Roots & Jazz, men burde måske her hedde: Roots of Jazz – Det er præcis hvad du kan opleve her.

Gambian multiinstrumentalist, Kora-virtuoso and singer songwriter Sona Jobarteh is relatively unknown in Denmark – This is contrasted by her many world tours and how well she is received on festivalstages all over the globe. Her renown is further more cemented by her musical collaborations with the likes of Jools Holland, Cassandra Wilson, BBC Symphony Orchestra and Youssou N’Dour. We chose to present Sona for her virtuosity, strong artistic presence and warm. Our Festival is called Roots & Jazz but really, the festival should right here be named The Roots of Jazz – and that’s exactly what you will get here.