30. juni – 9. juli 2023

Marathon Monks

Torsdag 7. juli kl. 15:00

Hvad er ElectroRetroFutureFunk? Har Marathon Monks noget at gøre med løbende munke, der er særligt udholdende? Hvis ja, er det nok det fedeste navn til et funkband i verdenshistorien. At gennemføre Kaihōgyō er en bedrift kun meget få har gennemført de sidste 1000 år. Munkene sætter deres ære og liv på spil i bestræbelserne på at nå den ultimative spirituelle indsigt. For at nå målet skal man ifølge traditionen glemme sig selv, fokusere på processen og minimere distraktioner – og så ellers kunne løbe 11000-12000 km på et år og klare sig uden mad drikke og søvn. Dette passer utrolig godt, hvis man som band vil nå ind til kernen af groovet – at nå ind til essensen af, hvad det vil sige at underkaste sig det fælles projekt og kun fokusere på det mest basale: Rytme. Der er ikke plads til store egoer og fine fornemmelse. Og med to bassister og en trommeslager er der kun groove, groove og groove…

What is ElectroRetroFutureFunk? Well if Marathon Monks has anything to do with running monks challenging their own endurance, it is probably the greatest name in history to give a funkband. Completing Kaihōgyō is an achievement only a few have endured over the past 1000 years. The monks risk their honors and lives in the pursuit of enlightenment. To reach the goal you need to forget yourself, focus on the process and minimize distractions – and off course be able to run 750 miles over a year and be able to renounce food, drink and sleep. Well, This fits incredibly well, if a band wants to reach the core of the groove. To reach the essence of the rhythm. There is no room for big egos and squeamish sensibilities. But hey, this is two bassplayers and a drummer – its only groove, groove and groove…